Strategisk inköpare

OBOS är en av Nordens största bostadsutvecklare med ca 4500 levererade bostäder i Norden under 2018. Inom den svenska verksamheten finns varumärkena OBOS, Myresjöhus, SmålandsVillan och systerbolaget OBOS Kärnhem. OBOS Sveriges årsomsättning är cirka 3 miljarder kronor och antalet anställda cirka 1000. Huvudkontoret såväl som en av våra produktionsanläggningar ligger i Myresjö, strax utanför Vetlanda i Småland. OBOS Sverige har även produktionsanläggningar för volymhus i Vrigstad och Sundsvall. OBOS Kärnhems fabrik ligger i Sävsjö.

Har du erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete och avtalsförhandlingar? Har du god kunskap om byggmaterial? Lockas du av att arbeta i ett starkt företag på frammarsch i en roll med mycket ansvar?

Hur ser din dag ut?
Som Strategisk Inköpare rapporterar du till Inköpschef, och arbetar tillsammans med ytterligare två personer på inköpsavdelningen. Det innebär att du deltar i och driver avtalsförhandlingar från förfrågan till färdigt avtal samt arbetar med uppföljning och utveckling av våra leverantörsrelationer för att optimera leverantörsbasen. Då OBOS är ett starkt växande bolag behöver våra processer och system utvecklas i samma takt och här spelar din erfarenhet och initiativkraft stor roll. Rollen innebär också ett nära samarbete med våra operativa avdelningar på inköp, samt med övriga bolag i koncernen.

Vem trivs här?
Vi söker dig som har erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete. Du är väl förtrogen med avtalsrätt, offertframtagning och förhandlingar. Kunskap om material till husindustri är meriterande för tjänsten. Du har god förståelse för industriella flöden och logistik.

Arbetsuppgifterna ställer höga krav på din analytiska förmåga och du lyckas tack vare att du är initiativrik och handlingskraftig. Du är en strukturerad och noggrann person som har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer såväl internt som externt. Du trivs med mycket ansvar och stor möjlighet att påverka utvecklingen eftersom du är affärsmässig och resultatorienterad.

Troligtvis har du relevant utbildning men framförallt erfarenhet av strategiskt inköpsarbete. Flytande svenska och engelska i tal och skrift samt körkort är ett krav.

Om tjänsten
Anställning sker i OBOS, ett anrikt företag med starka traditioner och mycket stolthet. Tjänsten är på heltid. Vårt huvudkontor ligger i Myresjö men i den här rollen finns också möjlighet att arbeta på något av våra lokalkontor i Jönköping eller Växjö. Men vissa dagar krävs närvaro på huvudkontoret.

Är du intresserad?
Då ska du ansöka så snart som möjligt via länken nedan, dock senast 7 maj 2019. Frågor angående tjänsten besvaras via mail victoria.hammarstrom@adecco.se eller telefon 036 – 351034.
https://www.adecco.se/jobb/strategisk-inkopare-till-hustillverkare-inkop/?ID=9a09829b-83d2-4bd2-9d74-c807415a5b4a

Om rekryteringsprocessen
Adecco använder personlighetstester och videointervjuer som en del av vårt urvalsarbete. Dessa skickas till dig via mail. Det är viktigt att du genomför dessa för att komma vidare i processen.

Du är alltid välkommen att höra av dig med frågor.